KULLANIM ALANI, KULLANIM ZAMANI, KULLANIM ŞEKLİ VE MİKTARI |
BİTKİ ADI |
UYGULAMA DOZU |
UYGULAMA MİKTARI |
Sebzeler Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Kavun, Karpuz |
Yapraktan 100 - 150g
Topraktan 500 - 700 g
|
Çiçeklenmeden önce başlanır, 2-3 uygulama 15-20 gün ara ile |
Tarla ve Endüstri Bitkileri Hububat, Soya Fasülyesi, Yer Fıstığı, Mısır, Baklagiller, Çeltik, Ş. Pancarı, Pamuk, Kavun, Karpuz, Tarla Bitkileri
|
Yapraktan 100 - 150g
Topraktan 500 - 700 g
|
Çıkıştan sonraki erken gelişme döneminde veya bitkide yeterli yaprak düzeyi oluşunca Ekimden hemen önce dekara yetecek su ile karıştırılıp toprağa püskürtülür ve toprağı karıştırılır |
Narenciye ve Diğer Portakal, Mandalin, Limon, Greyfurt, Avakado, Kivi |
Yapraktan 100 - 200g
|
İlkbahar sürgün zamanı |
Zeytin |
Yapraktan 100 - 150g
|
İlkbaharda sürgünler büyürken 3-4 hafta sonra tekrarlanır |
Yumuşak Çekirdekli Meyveler Elma, Armut, Ayva vb. |
Yapraktan 100 - 200g
|
Çiçeklenme öncesi püskürtülür, hasattan sonrada verilebilir. |
Sert Çekirdekli Meyveler Şeftali, Kayısı, Erik vb. |
Yapraktan 100g topraktan aşırı noksanlıklarda agaç başına 0,5-1kg (ağaç büyüklüğüne göre
|
Erken İlkbharda ağaç başına önerilen dozda 2-3 defa uygulanır. Hasattan sonrada verilebilir. |
Kiraz, Ceviz |
Yapraktan 100 - 150g
|
Çiçeklenmeden hemen sonra uygulanır. 2-3 hafta arayla tekrarlanır. |
Bağ |
Yapraktan 100 - 150g
|
Çiçeklenme öncesi dekara en az 100 lt suya karıştırılarak yapraklara püskürtülür. Çiçeklenme zamanı uygulanmaz. |
Çilek |
Yapraktan 25gr
Topraktan 500 - 600 gr
|
Yeşil göz veya beyaz göz döneminde uygulanır. Hasattan sonraki yeniden büyüme döneminde tekrarlanır. |